Kanelbullar med mandelmassa

(null)

(null)

Mums mums, vad är bättre en en kanelbulle ? För mig gillar jag blanda i mandelmassa med, gärna lite för mycket 😂 men det gör dem saftiga och mumsiga i min smak . 

Recept 

BULLDEG 

30 gram färsk jäst

3 dl mjölk (jag använde mandeldryck) 

2 tsk mortlad eller malen kardemumma

1 dl strösocker

9 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

FYLLNING 

100 gram mjölkfritt margarin (rumsvarmt)

100gram  mandelmassa. (Kan minskas till 50g)

1 dl farinsocker

0,5 dl strösocker

2 tsk  vaniljsocker

2tsk mandelmjöl  (kan uteslutas) 

4 msk malen kanel

SOCKERLAG 

0,5 dl strösocker

    0,5 dl vatten

    Dekoration 

    Pärlsocker 

    BULLDEG 

    1. Smula jästen i en bunke
    2. Värm drycken till fingervarmt (37-39 grader) och blanda det med jästen så den smälter
    3. Blanda ned kardemumma och socker
    4. Tillsätt 3 dl mjöl åt gången och arbeta ihop degen med maskin eller för hand
    5. När hälften av mjölet är tillsatt kan du tillsätta saltet och sedan fortsätta arbeta ned mjölet
    6. När du knådat ihop degen klickar du i margarinet och knådar degen i ytterligare 10 minuter
    7. Bulldegen är klar när den släppt från bunken kanter, är smidig, glansig på ytan och du ska kunna ta på den utan att bli kladdig
    8. Låt degen vila under en bakduk i 20 minuter
    FYLLNINGEN 
    1. Mixa eller mosa ihop alla ingredienser (utom pärlsocker) elvisp till en kräm
    2. Låt stå framme i rumstemperatur

    UTBAKNING 

    1. Sätt ugnen på 200 grader
    2. Knåda degen lätt
    3. Dela den i två delarKavla ut den första degen till en rektangel så tunt du kan.
    4. Bred ut hälften av fyllningen tunt på degen. Dela sedan degen på hälften tvärs över på långsidan. kavla lite extra för att få den ännu mer tunnare. 
    5. Sedan skär man långa remsor på långsidan. Sedan rullar man varje remsa med händerna så den blir rund istället för platt , sedan tvinnar man den och lägger sedan den runt och runt och klämmer ihop ändarna under bullen. I början och slutet. 
    6. Lägg bullen på ett bakplåtspapper på en plåten.
    7. Upprepa tills all bulldeg är slut
    8. Låt bullarna jäsa under handduk i 1 1/2 timme

    SOCKELAG 

    1. Koka upp socker och vatten tills sockerkristallerna löst upp sig och blivit simmig
    2. Ställ åt sidan
    UTBAKNING  
    1. När bullarna är färdigjästa, Pensla bullarna med sockerlagen och strö över pärlsocker
    2. Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter
    3. Pensla bullarna med sockerlag igen och låt dem svalna på plåten
    På instagram : Tagga gärna mig i bilder om ni lägger ut eller skicka till mig, så roligt att få se när ni testar mina tips .     Tryck här så kommer du till instagraminlägget
     

    Recept är inspirerat av @fridasvegobak veganska bullar ❤️ 

    Lycka till ❤️
    (null)















    Allmän, Bullar, Bullar #kanelbullar #kanelbulle #kanel #mandelmassa #mandel #vetemjöl #ägg #mandelmjöl #vaniljsocker #pärlsocker #strösocker #socker #baka #fika #picknick #bullar #bakeforeall #fikapaus #fikatime #bake #cinnamonbuns #bun #cinnamon Permalink0
    Till top