Citron och vallmobullar

Första gången ja provade med göra fördeg som skulle jäsa ett tag innan, så rolig testa olika sätt att göra bullar på, allt med denna degen var så bra, ett riktigt bra grund recept på bulldeg . Även detta att jobba in rumstemp. smöret i degen
istället för smälta har jag märkt gör underverk med degen. Detta bullar vara så roliga att göra och så lätta . Dem är så fräscha och goda! Dessa kommer ja göra många gånger framöver 😃👏
Recept
Bulldeg
Fördeg
250 g rumstempererad mandeldryck
25 g jäst
250 g vetemjöl (helst special) (drygt 4 dl)
Deg
250 g vetemjöl (helst special) (drygt 4 dl)
4 g salt (0,75 tsk)
6 g hela kardemummakärnor (som ska mortlas) (2 tsk)
100 g rumstempererat smör
90 g socker (1 dl)
Fyllning
200 g rumstempererat smör
90 g florsocker (1,5 dl)
2 tsk mortlad kardemumma
2tsk mandelmjöl
2tsk vaniljsocker
1msk citronjuice eller rivet skal från en tvättad citron
2 msk vallmofrön
Sockerlag
45 g strösocker (0,5 dl)
20 g vatten (drygt 1 msk)
30 g pressad citronsaft (2 msk)
Gör så här
Bulldeg
Fördeg
1. Blanda allt tills det blivit en slät smet. Låt jäsa cirka 1 timme.
Deg
1. Mortla kardemumman.
2. Blanda ner alla ingredienser i den jästa fördegen.
3. Arbeta i en köksmaskin i minst 15-20 minuter.
4. Låt degen vila övertäckt i upp till 30 minuter. Den ska inte jäsa utan bara "slappna av" så att du kan kavla den utan att den drar ihop sig. Det kan räcka med 10 minuter. Låt den gärna vila i kylskåpet så blir den lättare att hantera sen. Gör fyllningen under tiden.
Fyllningen
1. Rör samman alla ingredienser. Det ska inte vispas in någon luft i fyllningen utan bara röras samman tills det är krämigt.
Baka ut bullarna
1. Dela degen i två delar. Kavla ut den första degen till en rektangel så tunt du kan.
2.Bred ut hälften av fyllningen tunt på degen. Dela sedan degen på hälften tvärs över på långsidan. kavla lite extra för att få den ännu mer tunnare. Sedan skär man långa remsor på långsidan. Sedan rullar man varje remsa med händerna så den blir rund istället för platt , sedan tvinnar man den och lägger sedan den runt och runt och klämmer ihop ändarna under bullen. I början och slutet.
3. Lägg bullarna på en plåt och låt dem jäsa under en fuktig handduk i ca 2 timmar. Gör sedan likadant med resten av degen.
4. Sätt ugnen på 210 grader varmluft (220 grader vanlig ugn). Blanda socker, vatten och citron i en kastrull och koka upp tills sockret smält.
5. Grädda bullarna i 8-10 minuter tills de fått fin färg. Ta ut dem och pensla dem direkt med sockerlagen.
På instagram tagga gärna mig i bilder om ni lägger ut eller skicka till mig, så roligt att få se när ni testar mina tips . Har även där skrivit mer tips och råd om dessa bullar.
Tryck här så kommer du till instagraminlägget
Min Inspiration till detta recept kommer ifrån duktiga @brinkenbakar recept som skapat grunden för denna otroligt goda bullen ❤️
Lycka till ❤️