Veganska kanelbullar

(null)

Bästa  veganska receptet på kanelbullar . Mums! Jag la ner 3teskedar mandelmjöl i fyllningen mumma . Jag använde även mandeldryck i degen, märks det att ja gillar mandel . Jag tycker den smaken passar så bra i bullar. 

Recept 

Bulldeg

30 gram färsk jäst

3 dl växtbaserad dryck (jag tycker att Oatly iKaffe är bäst)

2 tsk mortlad eller malen kardemumma

90 g/1 dl strösocker

540 g/ 9 dl vetemjöl

3 g/0,5 tsk salt

100 gram mjölkfritt margarin

  1. Smula jästen i en bunke
  2. Värm drycken till fingervarmt (37-39 grader) och blanda det med jästen så den smälter
  3. Blanda ned kardemumma och socker
  4. Tillsätt 3 dl mjöl åt gången och arbeta ihop degen med maskin eller för hand
  5. När hälften av mjölet är tillsatt kan du tillsätta saltet och sedan fortsätta arbeta ned mjölet
  6. När du knådat ihop degen klickar du i margarinet och knådar degen i ytterligare 10 minuter
  7. Bulldegen är klar när den släppt från bunken kanter, är smidig, glansig på ytan och du ska kunna ta på den utan att bli kladdig
  8. Låt degen vila under en bakduk i 20 minuter

Kanel- och vaniljfyllning

150 gram mjölkfritt margarin (rumsvarmt)

75 g/1 dl farinsocker

45 g/0,5 dl strösocker

10 g/2 tsk vaniljsocker

4 msk malen kanel

ev. 2 tsk vetemjöl om du tycker att fyllningen brukar flyta ut när bullarna gräddas

Pärlsocker

  1. Mixa eller mosa ihop alla ingredienser (utom pärlsocker) med elvisp till en kräm
  2. Låt stå framme i rumstemperatur

Sockerlag

0,5 dl strösocker

0,5 dl vatten

  1. Koka upp socker och vatten tills sockerkristallerna löst upp sig och blivit simmig
  2. Ställ åt sidan

Utbakning

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Knåda degen lätt
  3. Dela den i två delar
  4. Kavla ena delen till en stor rektangel (degen ska vara ca 5 mm tjock, ca 40cm bred och ca 25cm lång)
  5. Bred på hälften av fyllningen och vik ihop rektangeln på mitten, kortsida mot kortsida
  6. Skär tunna strimlor (ca 0,5cm) längs med hela den ihopvikta degen
  7. Ta 2-3 tunna strimlor och snurra ihop dem till en skruv
  8. Lägg skruven på bordet och bind ihop den till en bulle
  9. Lägg bullen på ett bakplåtspapper på en plåt
  10. Upprepa tills all bulldeg är slut
  11. Låt bullarna jäsa under handduk i 1 1/2 timme
  12. Pensla bullarna med sockerlagen och strö över pärlsocker
  13. Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter
  14. Pensla bullarna med sockerlag igen och låt dem svalna på plåten
På instagram : Tagga gärna mig i bilder om ni lägger ut eller skicka till mig, så roligt att få se när ni testar mina tips .

Receptet kommer ifrån @fridasvegobak🤍

(null) 
Allmän, Bullar #kanelbullar #kanel #vanilj #kanelvaniljbullar #vegansk #veganskabullar #fika #baka #bulle #bullar #bakeforeall #vetemjöl, #kanelbulle #kanelbullar #veganskbullar #vegansk #veganskbulle #vegansk #kanel #vetemjöl #bulle #bullar #fika #baka #bakeforeall Permalink0
Till top