Veganska kanelbullar

Bästa veganska receptet på kanelbullar . Mums! Jag la ner 3teskedar mandelmjöl i fyllningen mumma . Jag använde även mandeldryck i degen, märks det att ja gillar mandel . Jag tycker den smaken passar så bra i bullar.
Recept
Bulldeg
30 gram färsk jäst
3 dl växtbaserad dryck (jag tycker att Oatly iKaffe är bäst)
2 tsk mortlad eller malen kardemumma
90 g/1 dl strösocker
540 g/ 9 dl vetemjöl
3 g/0,5 tsk salt
100 gram mjölkfritt margarin
- Smula jästen i en bunke
- Värm drycken till fingervarmt (37-39 grader) och blanda det med jästen så den smälter
- Blanda ned kardemumma och socker
- Tillsätt 3 dl mjöl åt gången och arbeta ihop degen med maskin eller för hand
- När hälften av mjölet är tillsatt kan du tillsätta saltet och sedan fortsätta arbeta ned mjölet
- När du knådat ihop degen klickar du i margarinet och knådar degen i ytterligare 10 minuter
- Bulldegen är klar när den släppt från bunken kanter, är smidig, glansig på ytan och du ska kunna ta på den utan att bli kladdig
- Låt degen vila under en bakduk i 20 minuter
Kanel- och vaniljfyllning
150 gram mjölkfritt margarin (rumsvarmt)
75 g/1 dl farinsocker
45 g/0,5 dl strösocker
10 g/2 tsk vaniljsocker
4 msk malen kanel
ev. 2 tsk vetemjöl om du tycker att fyllningen brukar flyta ut när bullarna gräddas
Pärlsocker
- Mixa eller mosa ihop alla ingredienser (utom pärlsocker) med elvisp till en kräm
- Låt stå framme i rumstemperatur
Sockerlag
0,5 dl strösocker
0,5 dl vatten
- Koka upp socker och vatten tills sockerkristallerna löst upp sig och blivit simmig
- Ställ åt sidan
Utbakning
- Sätt ugnen på 200 grader
- Knåda degen lätt
- Dela den i två delar
- Kavla ena delen till en stor rektangel (degen ska vara ca 5 mm tjock, ca 40cm bred och ca 25cm lång)
- Bred på hälften av fyllningen och vik ihop rektangeln på mitten, kortsida mot kortsida
- Skär tunna strimlor (ca 0,5cm) längs med hela den ihopvikta degen
- Ta 2-3 tunna strimlor och snurra ihop dem till en skruv
- Lägg skruven på bordet och bind ihop den till en bulle
- Lägg bullen på ett bakplåtspapper på en plåt
- Upprepa tills all bulldeg är slut
- Låt bullarna jäsa under handduk i 1 1/2 timme
- Pensla bullarna med sockerlagen och strö över pärlsocker
- Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter
- Pensla bullarna med sockerlag igen och låt dem svalna på plåten
