Vaniljhjärtan i långpanna special

(null)

Dessa var väldigt enkelt att göra, botten är en mördeg så man ska tänka på att smöret ska vara kallt för bästa effekt . Bra frysa in och ta fram vid behov . 

Det här behöver du till en långpanna 30 * 40 cm ( 42 kakor )


Recept 

Mördeg: 
500 gram smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning: 
2 dl Kesella
5 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Dekoration 
Florsocker 
Mandelspån 

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader.
Jobba ihop mördegen i en matberedare, har du liten så kan du göra hälften först och hälften sen till toppingen.
Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen.
Rör sedan ihop fyllningen och häll ut över kakan,  strössla sedan den andra delen av mördegen över fyllningen och till slut mandelspån.  Grädda  i 30 minuter.

Blir helt galet saftig och med krispig toppen. 

Dekorera vid servering med mandelspån och pudra florsocker på ! 

På instagram får ni gärna tagga mig om ni testar baka dessa . Är så roligt att få se .  Tryck här så kommer du till instagraminlägget

Orginalrecept är ifrån www.jennysmatblogg.nu med lite ändringar. 

(null)



Allmän #mandelspån #mördeg #långpanna #mjukkaka #kaka, #vaniljhjärta #långpanna #vanilj #baka #fika #bakeforeall #mandel, #vaniljhjärta #långpanna #vanilj #baka #fika #bakeforeall #mandel Permalink0
Till top