Segamjuka chocolate chip cookies (glutenfria)

Det här var nog bland det godaste jag bakat, våga inte säga hur många ja åt direkt från ugnen 🤩 dem är krispiga på utsidan och mjuka inuti . Jag använde mig av mandelmjöl istället och ja tror de gjorde dem ännu mer smarriga 👌🏻 väldigt enkla att göra.
Goda både varma och kalla! Hålls fräscha i några dagar i en kakburk .
Recept
5 dl Mandelmjöl
0.5 tsk Bakpulver
1 nypa Salt
1 st Ägg
1 st Äggula
2.5 dl Farinsocker
1 tsk Vaniljsocker
1.25 dl Socker
150 g Smält smör
50 g Mörk choklad
150 g Mjölkchoklad
Smält smöret och sätt ugnen på 160 grader. Klä 2 plåtar med bakplåtspapper. Blanda de torra ingredienserna i en skål: mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt.
Vispa ägg, farinsocker (det klibbiga variante) och ströcker för hand tills smeten ser ljusbrun ut (se bild), vänd sedan i det smälta smöret och vispa igen. Vänd sedan i mjölbladningen - vänd i hälften, blanda och vänd sedan i resten. Vänd ihop med en
slickepott tills allt mjöl blandats in i smeten. Hacka din choklad (går också bra med chokladknappar). Och vänd sedan in i kakdegen med slickepotten.
Använd en glasskopa eller matsked och skopa upp kulor av kakdegen och placera ut dem på plåten med lite mellanrum. Grädda sedan kakorna i 15-17 minuter, när de börjar bli lite gyllene läng med kanterna är de färdiga. Låt de svalna och förvara sedan i
kakburkar så håller de sig sega och god i några dagar.
Följ mig gärna på instagram och tagga gärna mig i bilder om ni lägger ut eller skicka till mig så roligt få se när ni testar mina tips . Tryck här så kommer du till instagraminlägget
Receptet är ifrån @emimiil på instagram (jag gjorde om det till glutenfritt )
Lycka till ❤️
