Kladdkakemuffins med kärleksmumsglasyr (glutenfri)

Då jag testade om att göra kärleksmums glasyren så fick de blir att dessa KLADDKAKEMUFFINSEN föddes . Extremt goda, kan kombinationen kaffe och choklad blir annat än lyckat ? Glasyren kan behövas dubblas mängd beroende på hur mycket glasyr ni vill ha
på muffinsen .
Recept
Kladdkakemuffins 12st
100 gram margarin
2 ägg
2,5dl strösocker
1tsk vaniljsocker
En nypa salt
5msk kakao
1dl glutenfritt ljus mjöl
0.5dl mandelmjöl
0.5dl kokosmjölk
1/2tsk bakpulver
Glasyr: (kan behövas dubblas)
50 g smör
1,5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
4 dl florsocker
2 msk kallt kaffe
Riven kokos
1.Smält smöret och låt det svalna lite.
2.Vispa ägg och socker riktigt poröst.
3.Blanda alla torra ingredienser för sig och blanda ner i socker-ägg-blandningen. Vänd ner det smälta margarinet.
4.Fördela smeten i muffinsformar. Det ultimata är att sätta muffinsformar i en "muffinsplåt", då håller formen på muffinsen. Grädda ca 10 minuter i ugn på 225 grader.
5.Låt muffinsen svalna helt och gör sedan glasyren. Smält smöret i en kastrull och vispa ner resterande ingredienser. Tycker du att glasyren är för lös kan du ha i lite mer florsocker och om du vill ha den lösare kan du hälla i lite vatten.
6.Häll sedan glasyren över hela sockerkakan och strö över kokos. Ställ gärna in muffinsen i kylskåpet så den få kallna lite . Men det går servera direkt med men då isåfall i muffinsformarna.
Lycka till 🤍
På instagram tagga gärna mig i bilder om ni lägger ut eller skicka till mig, så roligt att få se när ni testar mina tips .
Detta recept är ifrån @bakeforeall men har inspirerats av @fikamederica kärleksmumsglasyr .
Lycka till ❤️