Pinocchiotårta

Botten
Sätt ugnen på 150°. Vispa smör och socker poröst. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ner en äggula i taget. Rör i mjölken. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten.
Vispa vitorna med 1 ½ dl av sockret till ett fast skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till en fast marängsmet.
Bred ut smeten till botten i en långpanna med bakplåtspapper ca 30x40 cm. Bred över marängsmeten toppigt. Strö på hackad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna. Dela den på mitten.
Fyllningen
Vispa grädden med vaniljsockret och skiva jordgubbarna. Lägg ihop bottnarna med vaniljgrädden och jordgubbar emellan.
Dekoration
Spritsa vispgrädde på, ta resten av skivade jordgubbarna på. Sedan höll över lite extra hackat mandel på toppen. Tills slut toppa med några citronmeliss . Klart!
På instagram får ni gärna tagga mig om ni testar baka dessa . Är så roligt att få se . Tryck här så kommer du till instagraminlägget
Blev inspirerad av @arlakökets recept som till slut blev mitt egna variant av denna juliga tårta .
Lycka till ❤️