Havrelimpa utan vetemjöl
Recept
3 ägg
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 dl filmjölk, kvarg eller naturell yoghurt
5 dl havregrynsmjöl
2 dl blandade frön, t ex solroskärnor, pumpafrön, linfrön m m (kan uteslutas)
Garnering
blandade frön
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en rymlig bunke. Tillsätt resten av ingredienser (allra sist fröna) och blanda till en kladdig deg.
2. Stjälp upp degen i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över blandade frön.
3. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min. Ta upp pappret och limpan ur formen och låt den kallna innan du skär den i skivor.
På instagram få ni gärna tagga mig i bilder om ni lägger ut eller skicka till mig, så roligt att få se när ni testar mina tips.
Tryck här så kommer du till instagraminlägget
Receptet är ifrån @lindabakskola på instagram.
Lycka till ❤️