Nektarinpaj med smuldeg

Denna nektarinpajen wow đ€© denna bollade jag fram med min kĂ€ra bakkollega Erika Lindberg . DĂ„ hon tipsade mig om hennes paj hon brukade göra och sĂ„ gjorde ja lite egna Ă€ndringar . Men hon uppmuntrade mig till denna . SĂ„ de tackar jag för hade aldrig
Ă€tit nektarinpaj
Recept
5-6st nektariner
100gram smör + 50gram pÄ pajen 3 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker.
1,5 dl havregryn
2msk farinsocker
1msk honung
2msk sirap
200gram i ugnen
Gör sÄ hÀr
SÀtt pÄ ugnen pÄ 200grader
- Skölj nektarinerna och skÀr i bitar och lÀgg i en pajform,
- Strö gÀrna lite strösocker och sirap pÄ nektarinerna . (RÀknas inte in i mÀngden i receptet)
- Gör smuldegen, Blanda strösocker, vetemjöl ,havregryn, farinsocker, sirap, honung och smör, arbeta ihop till en smuldeg och strö sedan över nektarinerna.
- Toppa pajen med lite sirap och farinsocke och hyvla sedan resterande av smöret pÄ pajen .
SÀtt in pajen i ugnen i 20minuter tills pajen fÄtt en fin fÀrg. Servera gÀrna med vaniljglass.
PĂ„ instagram tagga gaÌrna mig i bilder om ni laÌgger ut eller skicka till mig, saÌ roligt att faÌ se naÌr ni testar mina tips .
Receptet Àr inspirerad ifrÄn @erikalindberg pÄ instagram . Tryck hÀr sÄ kommer du till instagraminlÀgget

(SÄ hÀr ser pajen ut innan grÀddningen i ugnen)