Bakad potatis med räkröra

(null)

Som många som läst mina receptet kanske vet jag använder ordet mums ibland när jag verkligen gillar något . Det är mums på denna maträtt 😍 räkor och hettan och ja bakad potatis är typ det bästa jag vet . Så här kommer mitt egna recept på denna maträtten och hoppas ni älskar det lika mycket som jag . 

Recept 

4st bakpotatis 
280gram räkor 
175gram Philadelphia 
2dl créme fraîche 
4st salladslök 
1st rödlök ( stor en halv) 
Halv citron 
Halv gurka 
Valfri mängd Svartpeppar
0,5tsk citronpeppar 
2tsk skagenkrydda 
Valfri mängd Chiliflakes  

Gör så här 

Sätt på ugnen på 225grader 

Tvätta potatisen och stick i dem ett par gånger med en gaffel eller provsticka. Lägg dem på ugnsgallret och baka dem tills de blir mjuka, 45-60 min beroende på storlek.

Gör räkröran under tiden bakad potatis i ugnen eller gärna en halv dag eller mer innan så smakerna sätter sig bättre . 

Börja med att skiva gurkan i små bitar, salta gärna så dem inte blir så vattninga. Låt stå . 

Blanda créme fraîche och Philadelphia ihop, hacka rödlöken och salladslöken i små bitar  och ha i röran . 

Skölj av räkorna om dem har legat i lake, och låt dem rinna av . 

Häll i nu gurkan och sedan räkorna i röran och blanda om . 

Häll i vätskan ifrån en halv citron, och krydda med svartpeppar, citronpeppar och skagenkrydda . Rör om! Låt stå i kylskåpet tills bakpotatisen är klara . 

Tips. Vid servering så ställer du fram en skål med chiliflakes så folk kan få bestämma själv hettan . Jag blandar i lite i röran men det är något man själv få bestämma . 

På instagram tagga gärna mig i bilder om ni lägger ut eller skicka till mig, så roligt att få se när ni testar mina tips . Tryck här så kommer du till instagraminlägget .

 

Lycka till ❤️




Allmän, Mat #bakadpotatis #bakadpotatismedskagenröra #potatis #räkor #dill #chili #chiliflakes #recept #mat #matrecept #röra #phildelphia #cremefraiche #salladslök #rödlök #food #shrimp #svartpeppar #salt #kryddor #gurka #skagenkrydda #citron #lemon #citronpeppar #lunch #bakeforeall #skagen #skagenröra Permalink0
Kommentera
Till top