Filmjölksbröd med honung, lingon och russin .
Jag behöver inte skriva mycket om detta bröd för det var bara så gott. När det kom ut direkt ifrån ugnen en sådan skorpa i kanterna men ändå så mjukt inuti . Går äta bara med smör för smaken i sig gör allt . Testa 😍
Recept
2dl Havregryn
4-5dl Vetemjöl
1dl Valfria nötter (tog linfrö, solrosfrön, pumpakärnor.)
1dl russin
1/2dl mandelmjöl
2tsk bikarbonat
1tsk salt
4dl filmjölk
1/2dl honung
1/2dl lingonsylt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i filmjölk, honung och sylt.
- Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
- Stjälp upp filmjölksbrödet och låt det svalna under bakduk.
På instagram tagga gärna mig i bilder om ni lägger ut eller skicka till mig, så roligt att få se när ni testar mina tips . Tryck här så kommer du till instagraminlägget
Jag blev inspirerad av @arlas recept och gjorde om det till detta recept .
Lycka till ❤️