Vegetarisk tacopaj

Pajdeg
240 g vetemjöl (4 dl)
50 g kallt smör
0,5 tsk salt
2 dl filmjölk eller mjölk
Fyllning
500 g köttfärs (300-350gr Anamma Vegofärs)
1 gul lök
2 klyftor vitlök
2 påsar tacokrydda
3 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
2 tomater
1 liten burk majs
2 dl riven ost
1 msk finhackad jalapeno (kan uteslutas)
10 körsbärstomater
Salt och peppar
Gör så här
Pajdeg
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn)
2. Nyp ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa. Tillsätt fil (eller mjölk) och knåda ihop till en deg. Tryck ut degen i en rund pajform (23-25 cm), mjöla fingrarna lite om det behövs. Grädda pajskalet i 12 minuter.
Fyllning
1. Finhacka lök och vitlök och bryn i ett par minuter. Tillsätt köttfärsen och tacokryddan och stek allt tills det är genomstekt.
2. Hacka tomaterna i cm-stora tärningar, låt dem rinna av en stund i en sil. Riv osten. Blanda creme fraiche, majonnäs, majs, tomat, riven ost, finhackad jalapeno och salt och peppar.
3. Lägg köttfärsen på botten i dett förgräddade pajskalet. Bred sedan ut fyllningen över. Halvera körbärstomaterna och sprid ut överst. Sätt in pajen i ugnen i ca 30 minuter till, tills den fått fin färg och det bubblar lite.
4. Ta ut ur ugnen och låt svalna något. Servera med en god sallad.
På instagram tagga gärna mig i bilder om ni lägger ut eller skicka till mig, så roligt att få se när ni testar mina tips . Tryck här så kommer du till instagraminlägget
Receptet är ifrån @brinkenbakar och jag gjort om det till vegetariskt.
Lycka till ❤️
Serveringsförslag: Fetaost-och gurka sallad (fetaost, hackad gurka, olivolja, salladskrydda och hackad timja) sedan serveras en äpplechutney (min var ifrån Kivik musteri)