Veganska chokladbrownies

Dessa juveler bakades med mandelmjöl och kokossocker . Nog den godaste brownie ja smakat ! Man kan servera den som den är eller i mindre bitar . Eller serverar man den med en liten klick grädde . Lukten som blir i köket när man bakar dessa är
👌🏻.
Jag tillsatte även riven choklad och flingsalt på efter dem varit i ugnen . Dela till bitar när den kallnat.
Recept
240 g hackad mörk choklad, 60 - 70 % kakao
0,8 dl Kokossolja
3 dl kokossocker
1,5 dl vatten
3 1/2 dl havremjöl/mandelmjöl
1 dl kakao
1/2 tsk salt
Dekoration
Flingsalt
Riven choklad
Gör så här
Justera ugnsstället i mittenläget och förvärm ugnen till 160 grader. Klä en 20 cm fyrkantig form med bakplåtspapper. Smält chokladen och kokosoljan i en kastrull på låg värme. Låt svalna. Blanda kokossocker och vatten i en separat kastrull tills sockret
är helt upplöst. OBS! Du vill inte att blandningen ska börja koka så att vattnet förångas eller att sockret börjar karamelliseras. Häll sedan blandningen i den smälta chokladen och rör om. Tillsätt havre/mandelmjöl, kakao och salt. Vispa väl tills
du får en slät, ganska tjock brownie-smet. Häll smeten i den klädda formen och grädda i cirka 30 minuter. Låt den sedan svalna helt vid rumstemperatur innan du kan skära upp rutor/brownies. Sedan är de redo att serveras. Förvaring: Håller sig i en
stängd burk i rumstemperatur i 3 - 4 dagar.
På instagram Tagga gärna mig i bilder om ni lägger ut eller skicka till mig, så roligt att få se när ni testar mina tips . Tryck här så kommer du till instagraminlägget
Receptet är ifrån @holisticsweden
Lycka till ❤️