Om ni gillar daim, päron och mandel är denna pajen för er. Dock skulle ja vilja ha lite mer stabilitet i botten, så jag kommer säkert utveckla denna pajen under min bakresa. Servera gärna med grädde eller glass. Mums säger jag, vad säger ni !? 😀
Recept
6 konserverade päron helst i egen juice
1½ msk smör, mjukt
150gram mandelmassa
1st dubbeldaim
25g mandelspån
SMULDEG
75gram smör, kallt.
1½ vetemjöl
2msk strösocker
Gör så här
| 1.
|
Sätt ugnen på 200 grader.
|
2.
|
Låt päronen rinna av. Rör eller vispa samman smör och mandelmassa.
|
3.
|
Smuldeg: Tärna smöret och blanda snabbt samman med mjöl och socker.
|
4.
|
Smörj en ugnsform, ca 25x15 cm. Bred ut mandelfyllningen och fördela päronen ovanpå. Hacka daimen och strö över ca hälften. Fördela smuldegen ovanpå.
|
5.
|
Grädda i mitten av ugnen, ca 20 min. Strö på mandelspån efter ca halva gräddningstiden. Fördela resten av daimen på pajen direkt när den tagits ur ugnen.
|
På instagram tagga gärna mig i bilder om ni lägger ut eller skicka till mig, så roligt att få se när ni testar mina tips .
Tryck här så kommer du till instagraminlägget
Receptet är ifrån Boel Ottmer på recept.se.
Lycka till ❤️
|
|