Daimströsslad päronpaj med mandel

(null)     

Om ni gillar daim, päron och mandel är denna pajen för er. Dock skulle ja vilja ha lite mer stabilitet i botten, så jag kommer säkert utveckla denna pajen under min bakresa. Servera gärna med grädde eller glass. Mums säger jag, vad säger ni !? 😀 

Recept 

6 konserverade päron helst i egen juice
1½ msk smör, mjukt
150gram mandelmassa 
1st dubbeldaim 
25g mandelspån

SMULDEG

75gram smör, kallt. 
1½ vetemjöl 
2msk strösocker 

Gör så här 

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Låt päronen rinna av. Rör eller vispa samman smör och mandelmassa.
3. Smuldeg: Tärna smöret och blanda snabbt samman med mjöl och socker.
4. Smörj en ugnsform, ca 25x15 cm. Bred ut mandelfyllningen och fördela päronen ovanpå. Hacka daimen och strö över ca hälften. Fördela smuldegen ovanpå.
5. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 min. Strö på mandelspån efter ca halva gräddningstiden. Fördela resten av daimen på pajen direkt när den tagits ur ugnen.
På instagram tagga gärna mig i bilder om ni lägger ut eller skicka till mig, så roligt att få se när ni testar mina tips .  Tryck här så kommer du till instagraminlägget

Receptet är ifrån Boel Ottmer på recept.se.


Lycka till ❤️


Allmän, Paj, Paj #paron #päronpaj #paj #mandel #mandelmassa #daim #choklad #baka #fika #smör #smulpaj #smuldeg #lördagsmys #friendswhobaketogetherstaytogether Permalink0
Till top