CHOKLADSNITTAR med havsalt
Recept
100gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar ca 120 g)
2 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Dekoration
choklad knappar
Havsalt
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C.
Rör smöret mjukt med socker och sirap.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ner i smörblandningen. Arbeta ihop till en ganska lös deg.
Dela degen i 3 bitar på ett mjölat bakbord (för 40 st).
Forma bitarna till tunna rullar. Lägg med ordentligt avstånd på en bakpappersklädd plåt. Platta till rullarna lätt och strö över chokladen.
Grädda i mitten av ugnen 7–8 minuter. Kakorna kan fortfarande vara lite mjuka när man tar ut dem ur ugnen, de stelnar till när de svalnat.
Låt längderna svalna några minuter. Skär dem lite på snedden till 2–3 cm breda bitar.
På instagram tagga gärna mig i bilder om ni lägger ut eller skicka till mig, så roligt att få se när ni testar mina tips . Tryck här så kommer du till instagraminlägget
Receptet är inspirerad ifrån @ica.se mjölkchokladsnittar.
Lycka till ❤️