Morotsbröd i långpanna

Morotsbröd i långpanna
Säger bara en sak herregud så gott det blev och det var en fröjd att baka . Hade par morötter som jag behövde göra något av och då testade jag på detta . Med en bit ost och en gurka så var jag i himmeln . Lycka till 🤍
Recept
5 dl vatten
50 g jäst
0.5 dl rapsolja
200 g finrivna morötter (ca 2,5 dl finrivna)
2 tsk salt
2 msk honung
2 dl havregryn
13 dl vetemjöl
Gör såhär:
Värm vattnet till 37°(fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke (din köksmaskin t ex) och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, olja, morötter, salt, havregryn, honung och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
Arbeta kraftigt ihop till en deg. Jäs den övertäckt med plastfilm i ca 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Platta ut den i en långpanna (ca 30 x 40 cm), smord eller med bakplåtspapper. Jag använde bakplåtspapper.
Efter att du plattat ut den på en plåt så tar du en pizzaslicer eller en kniv och skär igenom till önskat antal fyrkanter.
Pudra på lite vetemjöl uppepå och låt sedan jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Ta ut brödet ur långpannan och låt det svalna på galler under bakduk.
På instagram tagga gärna mig i bilder om ni lägger ut eller skicka till mig, så roligt att få se när ni testar mina tips .
Receptet är ifrån @niiinis.se på instagram och jag tackar för detta underbara recept 🤍🤍🤍
