Cookie dough fudge blondies
Gillar man kakdeg eller cookie dough som man säger på engelska . Då är dessa något ni måste testa . Väldigt söt i smaken, dock skulle ja haft dem lite längre i ugnen men det ska ju var degigt eller hur ?
😂 igtv på hur jag bakar dessa kommer ut imorn .
Recept
225 g smör
3,5 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker strö
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
150 g grovhackad mörk choklad eller mörka chokladknappar
2 dl vispgrädde och 200 g mörk choklad till ganachen
flingsalt till garnering
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och häll över det i en bunke.
- Tillsätt strösocker, farinsocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Blanda försiktigt ihop bara precis tills det blir en jämn smet. Blandar du för hårt eller för mycket kommer du att gå miste om den typiska konsistensen för en riktigt fudgy brownie.
- Tillsätt 150 g mörk choklad och vänd försiktigt in den i smeten med hjälp av en slickepott.
- Täck en form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
- Grädda blondien i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Låt den svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med ganachen.
- Ganachen gör du enkelt genom att grovhacka den mörka chokladen och lägga den i en värmetålig skål.
- Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm upp tills du ser att det är påväg att börja koka. Ta bort kastrullen från värmen och häll den varma vispgrädden direkt på den grovhackade chokladen.
- Låt stå i ca 5 minuter innan du rör ihop till en jämn glasyr.
- Ganachen behöver tjockna och svalna till bredbar konsistens innan du toppar dina blondies med den. Snabbast går det om du har den i kylskåpet och rör om då och då.
- Bre ganachen över blondiesarna och garnera därefter med flingalt.
- Skär direkt i jämnstora bitar. Servera eller förvara i kylskåpet.
På instagram : Tagga gärna mig i bilder om ni lägger ut eller skicka till mig, så roligt att få se när ni testar mina tips .
Receptet är ifrån duktiga @camillahamid på instagram 🤍