Vridna Baguetter med flingsalt

Så lyxigt bröd, alltså jag blir helt tokig så gott det var. Man kunde nästan tro det var ett surdegsbröd fast det inte var det. Jag använde bageriemjölet manitoba créme. Jag gillade det jäste fint och blev en fin färg på brödet. Går sjävklart
byta ut till vanligt vetemjöl men tänk isåfall på mängden kan skiljas åt .
Recept
25gram jäst
3dl mandeldryck (går byta ut emot vatten)
3dl vatten
2tsk salt
12dl manitoba cream (siktat bagerimjöl)
Till pensling
Vatten
Flingsalt
Gör så här
Vattnet och mandeldrycken ska vara rumstemperatur 37grader. (Värm på platta försiktigt )
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vatten och salt. Rör om så att jästen löser sig . Tillsätt mjölet successivt till lämplig konsistens och blanda väl . I bakmaskin 10min, för hand ca. 15min . Låt degen jäsa övertäckt i en timma .
Sätt på ugnen på 250grader . Häll ut degen på mjölat bakbord och dela i fyra lika stora delar .
Tvinna varje deg som en baguette och placera på ett bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 20min .
Pensla med vatten och strö flingsalt över. Grädda baguetterna i nedre delen av ugnen i ca. 15min tills de börjar få färg. Sedan sänk till 150grader i 10min . (Kör man bara med vatten i receptet så kör på ca. 17min på 250grader och
20min på 150grader)
På instagram tagga gärna mig i bilder om ni lägger ut eller skicka till mig, så roligt att få se när ni testar mina tips . Tryck här så kommer du till instagraminlägget.
Receptet är inspirerad ifrån @finax.se recept.
Lycka till ❤️