Semmelkladdtårtan

Detta var nog bland det godaste jag någonsin bakat förutom mina sega mjuka cookies. Den hade allt och ni kommer inte ångra er och testa den! Jag valde att göra den glutenfri men originalreceptet är med gluten om ni vill baka med det . Men mandelmjölet gjorde smaken ännu mumsigare så blanda gärna in det ändå! 😉 man få tänka på att kakan blir mer kompakt glutenfritt men de gjorde inget i detta fall . Alla mjölkprodukter jag bakar med är laktosfria så de är lätt byta ut .
Recept
Det här behöver du:
smör+ glutenfritt ströbröd till formen
150 gram smör
100 gram mandelmassa
2 tsk kardemummakärnor
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 1/2 dl mjöl (1,5dl glutenfritt mjöl/1dl mandelmjöl)
2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
Topping:
2 dl lättvispad grädde
florsocker
75 gram mandelflagor
Gör så här:
Smörj & bröa formen.
Smält smöret & riv mandelmassan i en skål, mortla kardemummakärnorna & rör ner både smör & kardemumma med mandelmassan. Vänd sedan ner resten av ingredienserna i skålen och rör tills allt har blandat sig. Häll över smeten i formen (20-22
cm) och ställ in i mitten av ugnen i cirka 18- 22 minuter. Låt svalna i kylskåp ett par – tre timmar innan servering.
Ställ ugnen på 175grader.
Rosta mandeln i en torr stekpanna så att den får nötig färg. Låt svalna under tiden du vispa grädden och bred över kakan, pudra över florsocker & på med den kalla mandeln
Tagga gärna mig i bilder om ni lägger ut eller skicka till mig så roligt få se när ni testar mina tips .
Originalreceptet är ifrån @jennysmatblogg (jag gjorde om det till glutenfritt)

#semmelkladdtårta #semmelkladdkaka #semmel #semlor #kladdkaka #kaka #tårta #baka #mandel #grädde #glutenfritt #laktosfritt #fika #mandelmassa #mandelmjöl #bakeforeall