Kanelbullar med vaniljkräm
Min vaniljkräm blev lite stabbig men jag använde mig av Ekströms vaniljsås som jag gjorde till kräm . Så jag hade nog utökat till lite mer kräm och lite rimligare 😄 dem blev så söta i utseendet och verkligen goda! Jag använde även mandeldryck istället för mjölk. Men de är för ja gillar smaken av mandel. .
Recept 24st
Vetedeg:
2,5dl vispgrädde, fingervarmt
2,5dl mjölk, fingervarmt
50gram jäst
1,5dl strösocker
1tsk vaniljsocker
100gram smör, rumstempererat
12-14dl vetemjöl ?
0,75tsk kardemumma
En nypa salt ( om smöret ej är saltat)
Kanelyllning:
150gram smör, rumstempererat
1dl strösocker
1tsk vaniljsocker
2msk kanel
1,5msk vetemjöl
1msk mandelmjöl
Vaniljfyllning:
1 förpackning vaniljkräm
4dl mjölk
Pensling:
1st ägg, uppvispat
Pärlsocker
Smula jästen i en skål och rör i lite mjölk tills den har löst upp sig.
Blanda alla ingredienser till degen, förutom smör, i köksassistent. Börja med den mindre mängden vetemjöl. Kör maskinen på medelhastighet i ca 10 minuter.
Tillsätt smöret i små kuber och kör assistenten tills degen går ihop och blir glansig. Tillsätt mer vetemjöl om det behövs. Degen ska släppa kanterna på skålen. Ska vara glansig och inte kännas kladdig.
Jäs degen under handduk på en varm och dragfri plats i ca 1,5 timme till 2 timmar, eller till dubbel storlek. Sätt under tiden ugnen på 200 grader och blanda ihop kanelfyllningen till en jämn smet samt ställ åt sidan.
När degen har jäst färdigt stjälp upp den på lätt mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla varje degbit till en rektangel ca 1 cm tjock, bre fyllning på halva rektangeln och dra över den andra halvan.
Skär i 2 cm tjocka remsor ut med långsidan och snurra ihop dem till snurror.
Lägg bullarna glest på bakplåtspapperslädd plåt och låt dem jäsa under handduk ca 45 minuter, till dubbel storlek.
Gör vaniljkrämen enligt anvisningarna på förpackningen.
Tryck med tummen i mitten på varje bulle och gör en grop som du fyller med vaniljkräm.
Pensla bullarna rumt om med uppvispad äggvita och strö över pärlsocker.
Sänk värmen till 175 grader och grädda bullarna i mitten eller nedersta delen av ugnen i ca 15–20 minuter, tills bullarna är gyllenbruna. Låt bullarna svalna på galler under en handduk.
På instagram tagga gärna mig i bilder om ni lägger ut eller skicka till mig, så roligt att få se när ni testar mina tips . Tryck här så kommer du till instagraminlägg
Receptet är inspirerad ifrån @Dr.Oetker kanelbullar med vaniljkräm.
Lycka till ❤️