LAX OCH RÄKCHEESECAKE med lingonrova

Denna får man inte missa, så otrolig god och den åts upp direkt. Räkor, lax, dijonsenap och alla kryddor och smak gör denna så perfekt. Receptet är lätt och går snabbt att göra. Dock är jag för att ju längre den få stå i kylen är ett plus .
Smaken blir bättre så mycket bättre . Tryck här så kommer du till igtv videon på hur jag bakar denna.
Recept
Brödbotten
8,5st brödskiva lingonrova (ca.300g)
75gram smör
Fyllningen
400gram Philadelphia
200gram créme fraîche
100gram räkor
100gram gravad lax
3msk hackad rödlök (ca. 1st lök)
3msk dill
3msk gräslök
2tsk dijonsenap
1msk saft ifrån citron
Salt och peppar
Dekorera
Räkor (gärna handskalade)
Lax
Gräslök
Dill
Gör så här
1. Mixa brödet i en mixer till smulor och sen i
med 75gram smält smör. Mixa!
2. Tryck sedan ut brödet i en form med
lösbara kanter. (Formen kan vara 21-23 lite
beroende på höjden du vill ha. )
3. Sen vispa ihop i en skål philadelphiaost och
créme fraîches till en jämn smet .
4. Hacka i småbitar räkor och laxen och lägg
ner i Philadelphia blandningen. Blanda.
5. Hacka rödlöken och tillsammans med dill
och persiljan tillsätt det i blandningen.
6. Tillsätt även dijonsenap, citronsaften, salt
och peppar. Rör om och smaka av. Tillsätt
mer kryddor om det behövs.
7. Häll på fyllningen på brödbotten, smeta ut
så du få en jämn yta. Ställ in i kylen i minst
4h men gärna mer för smaken ökar!
8. Dags för dekora med räkor (gärna
handskalade), gravad lax, persilja och dill.
Klar för att ätas.
På instagram få ni gärna tagga mig i bilder om ni lägger ut eller skicka till mig, så roligt att få se när ni testar mina tips . tryck här för komma till instagram inlägget
Recept är ifrån mig själv @bakeforell
Lycka till ❤️