Cookiedough tryfflar doppade i choklad (kikärter)

Godis som känns som nyttiga, som jag bakade runt jul men man kan även ha som snacks nu. Hoppas ni gillar det! Tryck här så kommer du till instagraminlägget
1burk kikärter
4msk honung
4msk Jordnötssmör (eller mandelsmör)
1/2 krm bakpulver
1tsk vaniljpulver
1nypa flingsalt
1 1/2 dl mandelmjöl
75g mörk choklad
1tsk nystött kardemumma
200g mörk choklad (70%)
2msk rapsolja
Dekoration
Tre bitar ljus blockchoklad
Lite krossad mandel
Häll bort spadet ifrån kikärtorna och skölj sen dem noga .
Mixa kikärter, honung, jordnötssmör, bakpulver, vaniljpulver, kardemumma och flingsalt i en matberedare.
Häll över i en skål och blanda ner mandelmjölet och hackad choklad för hand .
Rulla till bollar och lägg på en plåt och ställ in frysen för att stelna. Smält choklad i ett vattenbad och häll i rapsoljan. Rör runt . Doppa bollarna i chokladen låt rinna av . Låt chokladen stelna, sedan ringla över ljus choklad över stelna chokladen
. Häll på lite krossad mandel direkt så det fastnar. Voilà!
Tagga gärna mig i bilder om ni lägger ut eller skicka till mig så roligt få se när ni testar mina tips .
En del egna ändringar med receptet men originalreceptet kommer ifrån @kostymbagaren .
Lycka till ❤️
