Chokladmuffins deluxe

Dessa var väldigt lätta och göra, väldig roliga med. Aldrig använt créme fraiche i muffinsmet innan, men den höll sig ändå höga och fina när dem kom ut som kan vara lite trixigt med muffins . Hoppas ni bli sugna att testa,
Recept
2dl mjöl (jag använde glutenfritt mjölmix)
1,25dl kakao
1,25tsk bakpulver
0,25tsk bikarbonat
0,25tsk salt
0,5 tsk vaniljpulver
1 ägg + 1 äggula
1,39dl socker
0.5dl vegetabilisk olja
2dl creme fraiche
150 gram choklad i olika former
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä en muffinsform med formar.
2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljpulver i en bunke och sätt åt sidan.
2. Vispa ägg och äggula och tillsätt sockret lite i taget.
3. Tillsätt oljan och vispa in den.
4. Tillsätt creme fraichen och vispa in den.
5. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna.
6. Hacka chokladen grovt och blanda i två tredjedelar i smeten
6. Fördela smeten i formar och strö över resterande choklad.
7. Baka i ca 15 minuter, men känn efter noga så att de inte blir torra.
På instagram tagga gärna mig i bilder om ni lägger ut eller skicka till mig så roligt få se när ni testar mina tips . Tryck här så kommer du direkt till instagraminlägget.
Jag gjorde en glutenfri version av originalreceptet som tillhör @brinkenbakar på instagram .
Lycka till ❤️
