Äpple och kanel muffins

(null)

Detta receptet var väldigt enkel att göra och extremt god. Vi använde oss av våra äpplen i trädgården och det gör att det känns lite extra speciellt 😍 tänkte nog nästa gång testa att även ha någon smaksättning i degen med .👍 

Recept 12st 

125 g smör
1,75 dl strösocker
eller  1 dl strösocker och  0,75 dl farinsocker
2 st ägg
1,5 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk eller grädde
Fyllning:
2 st äpplen
0,5 tsk kanel
1 msk strösocker

Gör så här 

Mät upp smör och strösocker i en bunke och låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir rumsvarmt.

Smörj en muffinspanna för 12 större muffins, eller ställ 12 st stora amerikanska muffinsformar i muffinspannan eller på en vanlig plåt (gäller 1 sats muffinssmet).

Rör det rumstempererade smöret och strösockret till en jämn smet. Använd gärna elvisp som du kan använda genom hela receptet.

Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet för varje ägg, använd gärna elvisp.
Tillsätt vaniljsocker och bakpulver och rör till en jämn smet, använd gärna elvisp.
Tillsätt vetemjölet och mjölken och rör till en jämn smet. Tänk på att inte röra längre tid än att smeten är jämn, annars kan man ha sönder äggtrådarna. Använder man elvisp, kör på lägsta- eller medelhastighet tills det är blandat (bör ta 10-20 sek).

Fördela smeten i formarna så det är ungefär lika mycket smet i varje.
Skala äpplena och skär i klyftor som delas i något mindre bitar. Tryck ned äppelbitarna i smeten. Fördela så det blir ungefär lika mycket äpple i varje muffins.
Blanda kanel och socker och strö detta över alla muffins.

Grädda mitt i ugnen i 200°C, i varmluft 175°C, ca 15-20 minuter. Mindre muffins gräddas i ca 15 minuter.

Låt svalna. 

På instagram tagga gärna mig i bilder om ni lägger ut eller skicka till mig, så roligt att få se när ni testar mina tips . Tryck här så kommer du till instagraminlägget

Receptet är ifrån @recepten.se 

Lycka till ❤️

(null)

Till top